Digitalni zeleni sertifikat

za sprečavanje i širenja epidemije donet je u cilju zaštite bezbednosti i zdravlja na radu zaposlenih u skladu sa Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad.

Početna> COVID-19>
Digitalni zeleni sertifikat

Digitalni zeleni sertifikat


Koja je razlika između Digitalnog zelenog sertifikata i obične potvrde?


Digitalni zeleni sertifikat predstavlja potvrdu koja je elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena.


Koje sve podatke prikazuje Digitalni zeleni sertifikat?


Digitalni zeleni sertifikat za strance, pored ličnih podataka (ime, prezime, pol, broj pasoša/lične karte), sadrži podatke da je osoba primila vakcinu.

Sertifikat sadrži i rezultate sledećih testova:

- PCR test (SARS-CoV-2 RT real-time PCR),

- Antigenski test (SARS-CoV-2 Ag-RTD Antigen Rapid Detection Test),

- Serološki (SARS-CoV-2 RBD S-Protein Immunoglobulin G (IgG) Test).

Kao i podatak da li je lice preležalo zaraznu bolest COVID-19, koji predstavlja pozitivan PCR ili antigenski rezultat urađen u referentnoj držanoj laboratoriji u poslednjih 6 meseci.


Kako da dobijem Digitalni zeleni sertifikat?


Da biste dobili Digitalni zeleni sertifikat, potrebno je da idete na Portal e – Uprave kliknete na zeleno dugme - Pokreni uslugu

Ukoliko niste u mogućnosti da preuzmete Digitalni zeleni sertifikat elektronskim putem, možete ga zatražiti na šalterima pošta širom Srbije. Spisak pošta koje izdaju digitalni elektronski sertifikat.


Šta je Digitalni zeleni sertifikat za strance?


Digitalni zeleni sertifikat za strance predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv COVID-19, da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2. Digitalni zeleni sertifikat predstavlja potvrdu koja je elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena.

Ova usluga je namenjena svim stranim državljanima, bez boravka u Republici Srbiji, koji su primili obe doze vakcine u Srbiji.

Tekst je uveličan radi lakšeg čitanja
Izašli ste iz uveličanog teksta